Heemkundigen ontmoeten elkaar

Deel deze pagina

Brusselse heemkundigen te gast bij CEGESOMA, op 6 november 2018, blik in het archiefdepot.Sinds 2015 organiseert de Erfgoedcel Brussel ontmoetingsmomenten voor heemkundigen en lokale erfgoedbeheerders. Het is duidelijk dat de formule in de smaak valt. Want hoewel elke heemkring/organisatie haar eigen activiteiten en werking heeft, hebben ze ook gedeelde belangen en interesses.
De ontmoetingsmomenten zijn een ideale manier om elkaar op de hoogte houden. Een kwestie van de vinger aan elkaars pols te houden! Tegelijk kunnen de heemkundigen nog iets opsteken van de gastinstelling. En om het aangenaam te houden, sluiten we daarna af met een gezellige lunch.

Gisteren waren de heemkundigen te gast in het CEGESOMA, te Anderlecht. Ze kregen een blik op de werking van SOMA (Studie en Documentatiecentrum Oorlog en Hedendaagse Maatschappij) en het Archief van de Dienst Oorlogsslachtoffers. Voor sommigen misschien wat onbekend, maar zeker interessant voor heemkundigen en iedereen die op zoek is naar lokale geschiedenis. Zo herbergen deze instellingen meer dan 5.000 fondsen, 80.000 boeken en 7.000 tijdschrifttitels. Kort samgevat, een echt walhalla voor wie historisch onderzoek doet.

Wil je er volgende keer ook bij zijn? In het voorjaar van 2019 organiseren we opnieuw een bijeenkomst. Plaats en datum zijn nog niet bekend. Houd dus onze website en facebookpagina in de gaten voor meer nieuws.