Een mondvol, maar dat mag wel voor een 800-jaar oude middeleeuwse gilde. Want 'De Groote Gulde' zou in 1213 zijn gesticht.
Wie Anderlecht zegt, denkt algauw aan voetbalclub RSC Anderlecht. De gemeente is natuurlijk meer dan dat want één van die vroegere landelijke gemeenten rond Brussel met een boeiende geschiedenis.
't Es on aa naa! Hoor je het nu in Keulen donderen? Dan raden we je aan om snel kennis te maken met Brusseleir, hét aanspreekpunt voor alles wat met het Brusselse dialect te maken heeft.
Wie belangstelling koestert voor één van die minder gekende Brusselse gemeenten, houd dan hier halt want het wel en wee van Watermaal-Bosvoorde ontdek je hier.
Gastronomische vereniging die dé Brusselse groente bij uitstek, het witloof , 'le chicon' of 'les endives' in binnen- en buitenland verdedigt. Om duimen en vingers van af te likken.
Hét Brusselse dialect bestaat niet! Verspreid over Brussel hebben zich verschillende varianten van het Brusselse dialect ontwikkeld. De Speegelmanne zoeken uit hoe het dialect in het centrum en noordwesten van Brussel klinkt.
In een bijna verdoken hoekje, naast de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Laken, vind je een schat: het voormalige kunstenaarsatelier Salu. Meer dan 100 jaar leverde het kunstzinnige epitafen aan iedereen met naam en faam.
Je hebt je misschien al ooit voorgenomen om je familiestamboom te reconstrueren. Heb je voorouders die afkomstig zijn uit het Brusselse? Dan kan Familiekunde Brussel je wellicht verder op weg helpen.