Choesels waren onverbrekelijk verbonden met de Brusselse identiteit. Wanneer kenden ze hun moment de gloire en wanneer verdwenen ze uit het hart? Over bijna geen enkel gerecht werden zoveel tegenstrijdigheden verteld en geschreven.
En ook nu, bijna 100 jaar later, is men het er nog niet over eens: choesels, wat zijn dat nu eigenlijk? Dit raadsel en en nog vele anderen ontsluiert men in deze publicatie.
Het eerste boek dat het eens zo beroemde en beruchte Brusselse streekgerecht volledig fileert. Voor het eerst in 100 jaar vind je er een gefundeerde hypothese over wat choesels nu echt zijn en krijg je uitgelegd waarom dit gerecht al die tijd in een sluier van geheimzinnigheid gehuld bleef. Zelfs al kreeg het een vermelding in Escoffiers Le Guide Culinaire.
Auteurs Danny Crauwels, Ghislaine Steps en Jo Van Caenegem gingen op zoek naar de waarheden en vertelsels rond de choesels.
Choesels, een boek met ballen
-
Auteur
Danny Crauwels, Ghislaine Steps en Jo Van Caenegem
-
Uitgeverij
Erfgoedcel Brussel
-
Jaar van publicatie
2012
-
Pagina's
96