Subsidies

Deel deze pagina

Heb je plannen voor een project dat het roerend of immaterieel erfgoed van Brussel in de verf zet? De Vlaamse Gemeenschapscommissie biedt via een verordening financiële ondersteuning aan. Om het even welke organisatie, ongeacht de sector, kan een erfgoedproject indienen.
Een vraag ter ondersteuning van een erfgoedproject kan je indienen vóór 1 april (projecten die in tweede helft van hetzelfde jaar plaatsvinden) en vóór 1 oktober (projecten die plaatsvinden in de eerste jaarhelft van het volgende jaar).

Meer info (zowel inhoudelijk als praktisch) en de aanvraagformulieren vind je op de website van de Vlaamse Gemeenschapscommissie.
Heb je vragen of wil je je projectidee aftoetsen, neem dan contact met ons op. Warm aanbevolen!

De projectoproep Hoe maakt u het? Ambachten in Brussel wordt hernomen. Bij de eerste oproep in de lente van 2019 heeft de Vlaamse Gemeenschapscommissie heel wat vakmensen een extra duwtje in de rug kunnen geven om hun kennis op één of andere manier te delen. Omdat er natuurlijk nog veel meer van die gepassioneerde ambachtslui in Brussel zijn, is er nu een nieuwe projectoproep.
Tot 8 november 2019 kan je een subsidie voor een activiteit in 2020 aanvragen. Meer informatie over deze nieuwe oproep vind je via deze link.