Subsidies

Deel deze pagina

Gaat het om een project dat het roerend of immaterieel erfgoed van Brussel in de verf zet? Of wil je als erfgoedvereniging ondersteuning voor de gewone werking? De Vlaamse Gemeenschapscommissie biedt via een verordening financiële ondersteuning aan, voor erfgoedprojecten of aan erfgoedorganisaties voor hun dagelijkse werking. Om het even welke organisatie, ongeacht de sector, kan een erfgoedproject indienen.

Meer info (zowel inhoudelijk als praktisch) en de aanvraagformulieren vind je op de website van de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

Heb je vragen of wil je je projectidee aftoetsen, neem dan contact met ons op. Warm aanbevolen!

Houd er alvast rekening mee dat je als erfgoedorganisatie vóór 1 oktober je aanvraag voor het volgende werkingsjaar indient. Een vraag ter ondersteuning van een erfgoedproject kan je indienen vóór 1 april (projecten die in tweede helft van hetzelfde jaar plaatsvinden) en vóór 1 oktober (projecten die plaatsvinden in de eerste jaarhelft van het volgende jaar).

In 2019 herdenken we de 550ste sterfdatum van Pieter Bruegel. Aanleiding voor de Vlaamse Gemeenschapsommissie om via een speciale projectoproep enkele speciale Bruegelprojecten te ondersteunen.Logo van de Bruegel-projecten, ondersteund door de Vlaamse Gemeenschapscommissie.
Al deze Bruegelprojecten herkent u aan dit logo:

Inspirerende projecten?