Bruegel verenigt

Deel deze pagina

Heel wat van zijn schilderijen verbeelden mensen die samen zingen, dansen, eten, plezier maken, luisteren, ... . Niet te verwonderen dat enkele initiatieven zich hierop baseerden. Een uitnodiging aan iedereen met een hart voor de stad om samen Bruegel te (her)ontdekken.

Logo van het bier Pier den Drol.

Bruegel revisited - vanaf maart

Brasserie de la Senne, café het Goudblommeke in Papier en de KBR verenigen de krachten om een Bruegelbier te creëren, op basis van de middeleeuwse brouwtraditie. Bruegels werken en de tijd waarin hij vertoefde, vormen de fond voor deze biersensatie: Pier den Drol. Proeven is de boodschap! Beperkte oplage in het Goudblommeke, de KBR en enkele Brusselse cafés.

Pieter Bruegel de Oude, Boerenbruiloft | Gemäldegalerie in Berlin © Sailko

Brusselse Bruegeltafel anno 2019 - 14 en 15 september

Kunstenparcours met de hoogtepunten van 8 jaar 2M3 (kunstenaarsplatform dat je verrast in Molenbeekse huiskamers) én een kleine theatervoorstelling vanuit Bruegels werk door de vrouwelijke theatergroep van de Vaartkapoen. Op het buurtfeest schuif je mee aan tafel in Bruegeliaanse traditie, met zijn schilderijen op de achtergrond.

Pieter Bruegel de Oude, Nederlandse Spreekwoorden | Gemäldegalerie, Berlijn

Spreekwoorden-en-gezegdenwedstrijd

Tot 31 mei konden 50+-ers met kunstenaarsbloed aan deze wedstrijd deelnemen. Schilderwerk, grafiek, assemblage, fotografie, ... elke kunstvorm was toegelaten, op één voorwaarde: zich inspireren op Breugels schilderij. De expo met werk van de kunstenaars-senioren loopt in BOp/FedOS van 5 december tot 21 februari 2020. Op de finissage maakt men dan de winnaar(s) bekend!