Vakmanschap op Erfgoeddag

Deel deze pagina

Tal van Brusselse organisaties gaan op een originele manier om met het thema 'ambachten' om tijdens Erfgoeddag een diverse waaier aan activiteiten aan te bieden.

Er worden demonstraties, workshops en atelierbezoeken aangeboden. Zo kun je een steenhouwer, een kostuummaakster, een smid en een boekbinder aan het werk zien, kom je alles te weten over munten slaan, over de klakken en linten in de studentenmilieus en over de "making of" van een wandtapijt.

Ook op het podium valt heel wat te beleven: je kunt genieten van jazz-improvisaties, meesterwerken van Bach, chansons van een 86-jarige marolienne onder begeleiding van Jan Hautekiet, en een theatervoorstelling in Train World.

Of je kan een kijkje nemen achter de coulissen van de Ommegang, in de tentoonstelling "The Grand place to be" en in het grafmonumentenatelier Salu.

Ben je fan van wandelingen? De begankenis van Brussel brengt je langs straatkunstenaars, meubelmakers en fiets-, film- en modevakmensen. Op een andere wandeling kom je alles te weten over Bruegel, die een leven lang omringd werd door vakmanschap, nog een andere wandeling heeft de sax als rode draad,...

De Buik van Brussel tenslotte vertelt in twee tentoonstellingen en een wandeling het verhaal van de teloorgegane handelsactiviteiten op de Vismet en Place Sainte Catherine, een verhaal over palingverkopers en viswijven.

Muntpunt geeft de aftrap met een heuse Bruegelbrunch. Ze verwelkomen jullie met een gevarieerd programma, zijn ook start- en eindpunt van wandelingen en hebben een boeiend kinderprogramma. Muntpunt is ook het centrale infopunt op Erfgoeddag.

Blader zeker eens door de brochure met het volledige programma. Of vraag een papieren exemplaar aan via erfgoedbrussel@vgc.be.